share knowledge multiply sales

Zakelijke beslissers online beïnvloeden

Unieke kennis als basis in b2b sales
Ehio helpt om bij zakelijke beslissers op de radar te verschijnen, in te spelen op zoekgedrag en invloed uit te oefenen tijdens de oriëntatie (vaak inkoop, selectie). Informatieve content en unieke kennis zijn de grondstoffen. Zo leren onze klanten ook sneller van en over de markt en de klant. Ons platform voor interactie en leren versterkt verkoop en (internationaal) zakendoen. Onze klanten zijn bedrijven in handel, industrie en dienstverlening, veelal b2b en internationaal, en ook uitgevers en kennisorganisaties.

Wat content marketing voor ons betekent

Content marketing is voor ons het antwoord op de vraag: wat moet ik online publiceren om zakelijk doel xyz te bereiken? Wij helpen organisaties om commerciële en redactionele content te publiceren en verspreiden, die inspeelt op een duidelijke behoefte van de doelgroep. Wij opereren vaak op het snijvlak van informeren, leren en verkopen. Ook is het belangrijk om goed in te spelen op de grote, nieuwe online intermediairs zoals de grote zoekmachines (Google) en sociale netwerken (Linkedin, Twitter, Facebook), in sommige branches zijn ook specifieke platforms belangrijk. Doel is daarbij om op de juiste manieren vindbaar te zijn.

Continu verbeteren met de online marketing cyclus

Wij zien online marketing (en content marketing) als een cyclisch proces. Je leert snel over je doelgroep, wat en hoe deze zoekt, hoe je hierop inspeelt. Je ontwikkelt eigen media en maakt natuurlijk ook gebruik van de (social) media waar je doelgroep voor kiest. Met content marketing bouw je duurzame posities opbouwt die - mits goed onderhouden - lang renderen. Meer over de 'definitie' van content marketing en de content marketing cyclus in ons artikel 'de content marketing cyclus' elders op de Ehio Media website.

  Ehio levert toegevoegde waarde op vier manieren

  • Advies over keuzes, prioriteiten, plannen maken. De business case helder krijgen, monitoring van rendement; publiceren is voor onze klanten geen doel op zich. Goede content vraagt minimaal toewijding, tijd, budget. Die komen er alleen als er ook zakelijk rendement mag worden verwacht. Ehio helpt klanten de business case helder te krijgen. Vervolgens monitoren we ook het resultaat en sturen waar nodig bij. Niet alleen advies maar ook hulp bij een juiste uitvoering
  • Online gereedschap, websites, interactie. Ehio levert content marketing gereedschappen in de vorm van websites, interactieve content en platforms. Wij hebben een in de loop van vele jaren ontwikkeld platform waarmee we informatieve websites met beheermogelijkheden (CMS) maken. Ehio biedt verder een platform voor interactieve content. Zakelijke beslissers oriënteren zich online en in toenemende mate moeten b-to-b bedrijven en voorlichtingsorganisaties ook online 'het gespek aangaan' voorafgaand aan persoonlijk contact e. Ehio heeft ruime ervaring opgedaan met het ontwikkelen van interactief gereedschap.
  • Content en redactie en keuzes daarin. Een deel van de content komt veelal uit de organisatie zelf. Ehio voegt er aan toe wat nodig is. Dat kan redactie zijn om het online goed te laten werken voor de lezer, soms ook specifiek voor een zoekmachine (meestal gaat dit samen). Vaak helpen we om te bedenken welke content er moet komen, hoe ze passen bij de zakelijke prioriteiten, welke zakelijke interactie er mee moet worden ondersteund.
  • Monitoring en bijsturen. Bij aanvang van een samenwerking adviseren we over aansluiting tussen online activiteiten en zakelijke doelen. Ehio helpt ook om de resultaten te volgen en waar nodig bij te sturen. Omdat er online zo veel te doen en te meten is vinden we het belangrijk om met klanten focus aan te brengen. Dat doen we door te werken met een content ladder (top 10), door te volgen wat de concurrentie doet en daar op in te spelen, door een routine te ontwikkelen in wat we meten en evaluaren.

  Veel gekozen zakelijke doelen

  • Verkopen van een assortiment producten of diensten
  • Leads genereren
  • Zakelijke relaties onderhouden, meer zicht krijgen op wie beslist en op welke gronden
  • Kennis overbrengen, een reputatie vestigen of versterken
  • Zakelijke beslissers helpen tot een beslissing te komen
  • Een kennisnetwerk opbouwen
  • Gedrag beïnvloeden, 'awareness' creëren

  Voor wie werken we?

  Wij werken graag met ondernemende mensen en organisaties. Onze klanten zijn vaak (maar niet altijd)

  • ondernemers, verkopers, marketeers, consultants, voorlichters, vaak internationaal;
  • organisaties die zich richten tot zakelijke beslissers;
  • bedrijven in b-to-b markten, veel handel, industrie en hoogwaardige internationale dienstverlening;
  • kennisorganisaties gericht op voorlichting en/of educatie, kenniscentra), uitgevers, MKB-platforms

  Passie en gespecialiseerde kennis zijn veelal de fundamenten voor succesvolle content marketing. Wij leveren onze bijdrage vanuit vakmanschap, opgebouwd in jaren. Met een klein, toegewijd team van eigen mensen en een groot netwerk daaromheen. De oprichters van Ehio Media startten met hun eerste internetproject in 1993, ook toen al vanuit het adagium: redactionele ingang, commerciële uitgang. Bij Ehio Media delen we onze kennis graag met klanten en relaties, dat doen we onder andere tijdens onze maandelijkse ySessies.

  Kom kennismaken

  Heb je belangstelling om met ons te brainstormen over mogelijkheden van content marketing voor je project of onderneming? Heb je een online marketing uitdaging die je aan ons wilt voorleggen? Wil je van ons horen welke zakelijke mogelijkheden we voor je zien? Dat kan natuurlijk. Je kunt ons bellen op kantoor, email sturen aan info[at]ehio.nl of ons contactformulier invullen. Je kunt ons ook benaderen via Linkedin. Een andere mogelijkheid is dat je de onze content marketing scan invult (de lange versie heeft 25 vragen, er is ook een korte versie). Als je dat gedaan hebt is er meteen gespreksstof en weten we aan onze kant wat meer over jouw online marketing praktijk. De scan en een gesprek erover zijn uiteraard gratis en vrijblijvend.

  Ehio media bv
  Kleine-Gartmanplantsoen 10
  1017 RR Amsterdam

  Tel: 020 68 22 555
  E-mail: info@ehio.nl

  Ehio media © 1996/2014. Alle rechten voorbehouden.
  1
  0